Verkstad

 

Vi har egen verkstad och kan därför erbjuda snabb service med reparationer och polering av bågar samt inslipsarbeten.

 

Om olyckan är framme så kan vi hjälpa dig!

 

Om bågen är trasig men glasen är hela kan vi slipa in glasen i ny båge. Vi kan även slipa in nya glas i din egen båge om du skulle vilja det. Du får då lämna in bågen. Inslip i egen båge sker alltid på egen risk och innan glasbeställningen kontrollerar vi att bågen är i bra skick.

verkstad0707-2.png

Hur man sköter sina glasögon

 

När du tar av och på glasögonen – använd alltid båda händerna, så håller justeringen bättre. Lägg alltid glasögonen i ett fodral när du inte använder dem. Sätt inte upp dem på huvudet, då töjs de och blir vida.

 

Rengör dina glasögon minst en gång om dagen – skölj dem under kranen i ljummet vatten (max 40˚C!). Om glasen är flottiga: använd i första hand rengöringsmedel som är anpassade för glasögon, ta annars en droppe diskmedel på fingret och gnugga glasen under rinnande vatten. Skölj rikligt med ljummet vatten och torka med en ren och slät trasa eller handduk. Inspektera först duken så att där inte finns skräp som kan repa glasen. Använd inte hushållspapper att torka glasen med, då träfibrerna kan göra fina repor i glasen. 

 

Om du tycker att glasen blir smutsiga när du putsar dem – rengör noga längs med kanten på glaset. Smuts kan lägga sig i spåret och när du sedan gnuggar med putsduken dras smutsen ut på glaset. Lämna in glasögonen för en effektivare rengöring i vårt ultraljudsbad om du önskar. 

 

Antireflexbehandlingar är känsliga för hastiga temperaturförändringar. Tänk på att vända bort ansiktet när du öppnar ugnsluckan.

 

Välkommen in om du behöver en justering av bågen. Även skruvar kan behöva dras åt då och då. Kom in så hjälper vi dig!

verkstad_0723.JPG

verkstad0757-2.png

verkstad0770-2.png

verkstad0784-2.png

verkstad0791-2.png

verkstad0798-2.png